Acai

Bobule acai obsahují velice cenné látky. Především jsou to vitamíny A, B, C, a E, dále minerální látky, hlavně hořčík, mangan, měď, vápník, železo, draslík a fosfor, nenasycené mastné kyseliny, flavonoidy a barviva antokyany. Antokyany jsou zodpovědné za barvu plodů. Jde o účinné antioxidanty.
Barevné ovoce obsahuje většinou cenné látky. Barviva jsou zároveň důležité látky ochraňující buňky. Nejinak je tomu i u purpurových bobulí acai berry. Jejich barviva antokyany jsou velice silnými antioxidanty, které dokážou bojovat s volnými radikály. Ty se vyskytují v organismu i v prostředí.

Antioxidační aktivita

Antioxidační aktivita šťávy z bobulí acai je zapříčiněna jednak antokyany, ale také flavonoidy, a vitamíny E, A a C. jde o opravdu účinný prostředek proti poškození a stárnutí buněk.

Acai
5 (100%)2